Balıkesir Yeşil İz Okul Öncesi Eğitim Kurumu ve TEMA Vakfı miniklere doğa sevgisi aşılamak amacıyla Atatürk Parkı’nda bir etkinlik gerçekleştirdi.

‘Ağaç Kardeşleri Yetişiyor’ Projesi kapsamında Yeşil İz Okul Öncesi Eğitim Kurumu’nun minik öğrencileri Atatürk Parkında TEMA vakfı yöneticileri ile buluştu. Minikler Park alanında öğretmenleri ile birlikte dans ederek doğanın tadını çıkardılar.

Doğayı Yakından Tanıdılar

Her hafta öğrencileri doğayla buluşturduklarını belirten Yeşil İz Okul Öncesi Eğitim Kurumu’nun kurucusu Esma Ulu “ Biz kurum olarak çocuklarımızın doğa sevgisini çok önemsiyoruz. Her hafta bir etkinlik ile onları doğa ile buluşturuyoruz. İnanıyoruz ki çocuklarımız yaşayarak deneyim elde ederek daha iyi öğreniyorlar. Bizlerde onların deneyim yaparak öğrenmeli için doğal ortamlar oluşturuyoruz. Doğa ile sık sık bir araya getiriyoruz. Çevre bilinci yüksek ve duyarlı bir çocuk gelişimi hedefliyoruz. Bugün TEMA Vakfı Balıkesir İl Başkanı Metin Kuter ile bir organizasyon yaparak çocuklarımızın doğa hakkında bilgi almasını sağladık. Artık onlarda birer TEMA görevlisi oldu” dedi.

Doğanın bekçileri genç nesil olacak

Yeşil İz kurumunun etkinliğine destek olmak için projeye katıldıklarını belirten TEMA Vakfı Balıkesir İl Başkanı Metin Kuter “Bugün çocuklarımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Onlara bu küçük yaşlarında doğa bilincini aşılamak istedik. Küçük yaşta ağaçları korumayı, doğamıza sahip çıkmayı ve sorumluluk bilincini aşılamayı onlara öğretirsek ileride doğa bekçisi yeni bir nesil yaratmış oluruz. Onlar bizden de duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.