Dursunbey’in Ericek kırsal mahallesinde imam olmadığı için vatandaşların kendi imkanlarıyla camiye imamlık yapması için tuttuğu kişi Kuran kursundaki 6 çocuğa cinsel istismarda bulundu. Jandarma İl Komutanlığı tarafından yakalanan B. Adlı kişi, sorgulanmasının ardından tutuklandı.

İl Müftülüğü, tutuklanan kişinin Diyanete bağlı bir personel olmadığını açıkladı.

Olayı doğrulayan Ericek Muhtarı Erdoğan Çay, “Köyümüzdeki 6 çocuğun İmam tarafından cinsel tacize uğradıkları iddiası var. Çocukların ailelere anlatmasıyla anlaşıldı, hemen jandarmaya bildirdik. İmam şimdi gözaltına alındı, soruşturma sürüyor. Başka mağdur çocuğun olup olmadığı araştırılıyor” dedi. Aralarında hem erkek hem kız çocuğunun olduğu 6 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen B. isimli İmam’ın Dursunbey İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki sorgusu sonrasında tutuklandı. Balıkesir Sokak Çocukları Derneği Başkanı Muhammet Karakoyun, olayın son derece vahim ve endişe verici olduğunu söyledi. Dursunbey Ericek’teki ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Muhammet Karakoyun, “Bu sapık İmam’ın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

DİYANETTEN AÇIKLAMA: “BU KİŞİ SAHTE İMAMDIR”
Dursunbey’deki olay sonrasında İl Müftülüğü tutuklanan B. hakkında açıklamada bulundu. Bahsi geçen kişinin Diyanet personeli olmadığı belirtilen açıklama şu şekilde devam etti: “Tutuklanan kişi ne il Müftümüzün ne de ilçe Müftülüğümüzün bilgisi dahilinde çalıştırılan biridir. Köyümüze görevli tutacağız diye Müftülüğü arayan Muhtarlara, Müftülüğümüzce böyle bir durumun söz konusu olmayacağı, izin verilmeyeceği belirtilmektedir. Dursunbey’in kırsal mahallelerinde an itibariyle 40 kadro boştur. Diyanet İşleri Başkanlığı personel aldığında bu kadrolar doldurulabilmektedir. Bu olay Diyanet İşleri Başkanlığımızın önemini göstermektedir. Böyle bir kurum olmasa camilerimiz terör örgütlerinin eline dahi geçme ihtimali söz konusudur. Bu şahıs köylünün bulduğu, köylümüzü de kandıran sahtekarın tekidir.. Hiçbir din eğitimi yoktur. Ne İmam Hatip Mezunudur ne de ilahiyat mezunudur. Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurslarında dahi temel Kuran eğitimi almamış biridir” denildi