CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü Balıkesir’de yapacağı “Milletin Sesi” adlı miting öncesinde örgütler basın açıklamasıyla vatandaşları mitinge davet etti. Pazar günü vatandaşları Kuva-yi Milliye Meydanı’na davet eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, “Bu miting açlık içinde geçinemeyen, kendi kaderine terk edilmiş insanlarımızın mitingidir. Bu miting mahsulü tarlada kalmış insanların borcunu ödeyemeyenlerin besleyemediği için süt ineğini kesenlerin, toprağını ekemeyenlerin, zeytin ağaçları sökülen, bankaya borcu olan toprağı traktörü elinden alınan çiftçilerimizin köylülerimizin sesidir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 24 Temmuz Pazar günü gerçekleştireceği “Milletin Sesi” adlı mitingi öncesinde partililer düzenledikleri basın açıklamasıyla vatandaşları mitinge davet etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Milletvekilleri Ensar Aytekin, Fikret Şahin, İl Başkanı Serkan Sarı, Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve ilçe başkanlarının da yer aldığı basın toplantısında mitinge dair bilgiler verildi.

DAVETİ AHMET AKIN YAPTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 24 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da Kuva-yi Milliye Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge tüm halkı davet ettiklerini belirtti. Parti örgütlerinin miting öncesinde yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Akın, “ Milletin Sesi adlı mitingimizi Kuva-yi Milliyenin başkenti Balıkesir’de gerçekleştireceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Temmuz Pazar günü saat 18.30’da Kuva-yi Milliye Meydanı’nda halkımızla bir araya gelecek. Bu miting açlık içinde geçinemeyen, kendi kaderine terk edilmiş insanlarımızın mitingidir. Bu miting mahsulü tarlada kalmış insanların borcunu ödeyemeyenlerin besleyemediği için süt ineğini kesenlerin, toprağını ekemeyenlerin, zeytin ağaçları sökülen, bankaya borcu olan toprağı traktörü elinden alınan çiftçilerimizin köylülerimizin sesidir. Bu miting emeği sömürülen emeklinin, emeklilikte yaşa takılan, 3600 ek gösterge hakkından mahrum bırakılan mağdurların sesi olan milletimizin mitingidir bu miting. Bu miting ülkemizin kaynaklarını milletimizin kendine değil beşli çeteye aktaranların karşı çıkanların ortak mitingidir. Bu miting kentlerimizi betona boğup yaşanamaz hale getirenlere karşı yaşanabilir nefes alınabilir kentleri savunanların mitingidir. Bu miting bir kişiye tüm yetkileri vermeye onu güçlendirmeye değil, devleti, milleti kurumları güçlendirmeye taraf olanların mitingidir. Bu miting Kazdağları’nın ormanlarına Marmara’nın Akdeniz’in ve Ege’nin kıyılarına yani taşımıza, toprağımıza suyuna sahip çıkanların ortak mitingidir. Bu miting gelecek hayallerini kaybetmiş, yurtdışına çıkmış ya da çıkmayı düşünenlere ülkesine bir davet mitingidir.  Hep birlikte bu mitingde hakça bir düzeni kuracağız. Bu mitingde korku duvarlarını yıkacağız. Hep birlikte milletin olanları millete vereceğiz. 24 Temmuz Pazar günü Kuva-yi Milliye’nin başkenti Balıkesir’de tarihi bir mitinge şahitlik edeceğiz. Bize katılın hakkınızı teslim alalım. Milletin Sesi Balıkesir mitingde birlik olalım. Tüm hemşerilerimizi mitinge davet ediyoruz” dedi.