Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakmaya hazırlanan GUPSE’DEN butik restoran önceki akşam düzenlenen törenle hizmete girdi.

İşyeri sahibi Gupse Berrin Çakar, okulunu okuduğu ve İspanya’da tecrübe kazandığı aşçılık mesleğini memleketi ve baba toprağında yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Demirkapı Mahallesinde dedesinden kalan köy evini 9 ayda kendi elleriyle restore ederek butik bir restorana dönüştürdüklerini söyleyen Çakar, tek mottosunun mevsiminde restoran olduğunu söyleyen yemeklerinde yine kendi yetiştirdiği ürünleri kullanacağını belirtti.

GASTRONOMİ ŞEHRİ YOLUNDAKİ

BALIKESİR’E ÖRNEK BİR İŞLETME

Restoranın açılışı öncesi konuşan Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, “Cesur bir karar alıp böyle bir işletme açtıkları için Gupse ve babasını tebrik ediyorum. Çünkü son yıllarda Balıkesir Valiliği öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odamız, Balıkesir Sanayi Odamız, Balıkesir Ticaret Borsamız ve bazı kurularla gastronomi şehri olma adına birçok çalışma ve etkinlik gerçekleştiriyoruz. Böyle etkinlikler yaptığımız bir dönemle böyle bir restoranın, butik bir işletmenin açılması şehrimiz adına çok önemli. İnşallah bu girişimin iyi sonuç alacağını düşünüyorum ve ayrıca Balıkesir’e örnek bir işletme olacağı inancındayım” dedi.

Öte yandan törene Vali Yardımcısı Şükrü Kara, AK Parti Balıkesir Milletvekili Adil Çelik, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tarık Hekimoğlu, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Çakar ailesinin yakınları ile davetliler katıldı.