Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) İl Başkanı Serkan Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği Milletin Sesi mitingi sonrasında değerlendirme yaptı. Türkiye’nin dört bir yanından partilileri Balıkesir’e taşıyarak yapılan miting sonrası aşka gelen CHP İl Başkanı Serkan Sarı, resmi kayıtlarda 20 bin kişinin sığdığı Kuva-yi Milliye Alanına Pazar günü 100 bin kişinin geldiğini savundu. Sarı’nın bir diğer iddiası da mitingdeki taşımalı katılımın yüzde 5 seviyelerinde olduğuna yönelikti..

Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve partililerin yer aldığı basın açıklamasında CHP İl Başkanı Serkan Sarı,  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Pazar günü Kuva-yi Milliye Meydanı’nda gerçekleştirdiği Milletin Sesi mitingini değerlendirdi.  Mitingde en çok eleştirilen konuların başında gelen şehir dışından katılımla ilgili soruyu yanıtlayan Sarı, il dışından katılımın yüzde 5 seviyelerinde olduğunu ileri sürdü. Sarı, ayrıca mitingin 100 bin kişiyi bulduğu iddiasında bulundu.  Sarı, “Cumhuriyet tarihinden bu yana Balıkesir’de hiç bu kadar planlı miting olmadı. 100 bin su dağıtıldı, 50 bin şapka dağıtıldı. Gelen vatandaşlarımız o coşkuya ortak oldu. 250’ye yakın partili arkadaşımız görevliydi. Karesi ilçemiz iki ana kapıda vatandaşlarımızın sorunsuz bir şekilde miting alanına girip çıkmalarını sağladı. Konuşmacılarımız vardı. Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir’den yola çıkarak sorunları çözüm önerilerini ortaya koydu. Bu miting sonrasında hem Balıkesir’de hem de Türkiye’nin dört bir köşesinden teşekkür telefonları aldık” dedi.

YÜZDE 5’İ DIŞARIDAN

Türkiye’nin dört bir yanından gelen taşımalı partililer hakkında sorulan soruyu da yanıtlayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Türkiye’nin dört bir köşesinden vatandaşlarımız geldi. Bu miting alanını doldurmak için değil bu coşkuya ortak olmak için geldiler. 100 bin kişilik bir katılımın olduğu bu mitingde dışarıdan gelenler bunun ancak yüzde 5’ni sağlıyordur. Esas olan Balıkesir ve Balıkesirli hemşehrilerimiz. Bütün ilçelerimizden vatandaşlarımız geldi. İktidarın bu telaşını görüyoruz, kaybediyorlar, tükeniyorlar. İktidar partisi temsilcilerinin bu anlamda manipülatif açıklamaları oldu. Biz hepsini kucaklamaya geliyoruz” dedi.