Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazanın gerçekleştiği Kepsut-Dursunbey yolunun yapılmamasını Balıkesir Havalimanı üzerinden eleştirdi. İktidarın bir tane uçağın bile inmediği havalimanına 100 milyon lira harcayıp, ölüm yolu diye bilenen Kepsut- Dursunbey yoluna bütçe ayırmadığına dikkat çeken Sarı, “ Üzerinde sadece kuşların uçtuğu, çürümeye terk edilen havalimanına bütçe var, can pazarının yaşandığı yollara yok. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız icraat yıllarca görmezden gelinen Kepsut’un, Dursunbey’in, Savaştepe’nin, Sındırgı’nın yollarını yapmak olacak” dedi.

CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir’in yarayan kanası olan tek şerit yollarla ilgili iktidarı hedef aldı. Geçtiğimiz günlerde Kepsut-Dursunbey yolunda 8 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan kaza sonrasında Balıkesir’deki ölüm yollar yeniden gündeme gelirken CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Havalimanı üzerinden konuya farklı bir bakış açısı getirdi.  AK Parti’nin yıllardır pistine bir uçağın inmediği Balıkesir Havalimanına 100 milyon lira harcamasına rağmen ölüm yolu diye tabir edilen tek şerit yollara el atmamasını eleştiren Sarı, “ Ülkeyi ve Balıkesir’i 20 yıldır aynı iktidar yönetiyor. Birçok milletvekili, il başkanı, belediye başkanı gelip geçti. Bu kadar kısa bir alanın yol çalışmasının bitirilememiş olması beceriksizlikten başka bir şey değildir. Tamamen bir beceriksizliğin nedenidir bu durum. İstenirse yüzlerce kilometre yol yapılabilir ancak 20 yıldır bu sorun çözülmüyor. Biz birçok kez bu yolla ilgili çağrı yaptık. Kaç defa gündeme getirildi ama iktidar buna kulak tıkadı. Onlar için tek referans oy ve bölgeden yeterince oy aldıklarını düşünüyorlar.  AK Parti’nin yoğun bir şekilde seçmenin desteğini aldığı bir bölge. Oraların sorunlarını CHP milletvekilleri sürekli gündeme getirmelerine rağmen AK Partili milletvekilleri burayla ilgili çözüm arayışında değiller. Kanaatimce seçmenin yönelimine inanıyorlar, bir şey yapsak ta yapmasak ta bize oy verirler anlayışıyla bakıyorlar. Burada yetkiyi alan tüm siyasiler ayırım yapmaksızın topluma hizmet etmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki adaleti sağlayamadıkları gibi çoğu ilçemiz bu doğrultuda sıkıntılar yaşıyor” dedi.

“İLK İŞİMİZ BU YOLLARI YAPMAK OLACAK”

Yol sorununu Kepsut-Dursunbey’in yanı sıra Balıkesir’in farklı bölgelerinde benzer sorunların yaşandığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Serkan Sarı,  “Tek sorun Dursunbey yolu değil, bugün Bigadiç- Sındırgı yolu aynı şekilde sıkıntılı. Savaştepe yolu sıkıntılı.  Bandırma’da kavşaklar yapılamamış. Çok kısa sürede halledilebilecek şeyler maalesef bitmedi. Büyükşehrin yapması gereken köy yollarında büyük sıkıntılar var. Başlayan çalışmalar yarım bırakılıyor. Hangi köye gitsek bu sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz. Yapımına başlanan birkaç yolu gündeme getirip çok çalışıyoruz algısı yaratsalar da köylerimizde de ciddi sıkıntılar var. Bu konunun illa gündeme gelmesi için vatandaşlarımızın canını kaybetmesi gerekiyor. Bu bahsedilen yerde bu zamana kadar 30’un üzerinde kaza meydana geldi.  Maalesef 20 yıldır bu sorunu görmüyorlar, dinlemiyorlar, ilgilenmiyorlar.  AK Parti yıllardır pistine bir uçağın inmediği Balıkesir Havalimanına 100 milyon lira harcarken, bu sorunlu yollara tek kuruş bütçe çıkaramadılar. Balıkesir Havalimanı maalesef gözümüzün önünde çürümeye terk edilirken bütçe nedeniyle yapılamayan bu yollarda yeni canlar kaybediyoruz.  Üzerinde sadece kuşların uçtuğu, çürümeye terk edilen havalimanına bütçe var, can pazarının yaşandığı yollara yok. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız icraat yıllarca görmezden gelinen Kepsut’un, Dursunbey’in, Savaştepe’nin, Sındırgı’nın yollarını yapmak olacak” dedi.