Balıkesir il genelinde 85 odanın birleşeni olduğu ve 50 bin esnafın temsil eden Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği (BESOB), yeni yönetimini seçmek için 8 Mayıs Pazar günü Tuna Plaza’da sandık başına gidiyor. İki dönemdir başarıyla BESOB Başkanlığını sürdüren Fehmi Erdem’in seçime tek aday girmesi bekleniyor.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği’nde (BESOB) seçim heyecanı yaşanıyor.  Mart ayında sona eren oda seçimlerinin ardından esnaf teşkilatları bu kez Balıkesir’in en üst esnaf kuruluşu olan BESOB yönetimini belirlemek için sandık başına gidecek. 8 Mayıs’ta Tuna Plaza’da gerçekleşecek BESOB Genel Kurulu’na 85 odayı temsilen 631 üye oy kullanacak. İki dönemdir başarıyla BESOB Başkanlığını sürdüren Fehmi Erdem’in tek listeyle çıkması beklenen genel kurulun sürprizi bir önceki dönemde BESOB Başkan Adayı olan Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin’in Erdem’in listesinde yer alması olacak. Coşkulu geçmesi beklenen genel kurulda birlik-beraberlik mesajları verilecek. Genel Kurul öncesinde değerlendirmede bulunan BESOB Başkanı Fehmi Erdem, önümüzdeki dönemdeki en önemli projelerinin Esnaf Evi olacağını kaydetti. Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü “ 2022 yılı bizim esnaf teşkilatımızın seçim yılıydı. 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında Balıkesir’deki 85 oda seçimlerini tamamladı. 8 Mayıs Pazar günü Tuna Plaza’da BESOB’un seçimi yapılacak. Hayırlısıyla yeniden adayız.  Beklentimiz tek listeyle, birlik-beraberlik içerisinde Balıkesir esnafına yakışır bir kongre gerçekleştirmek.” dedi.

“EN BÜYÜK MİRASIMIZ ESNAF EVİ OLACAK “

Yeni dönem için en önemli projelerinin Esnaf Evi olduğunu kaydeden BESOB Başkanı Fehmi Erdem, “ Önümüzdeki dönem Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde olduğumuz bir Esnaf Evi Projemiz var. Altyapısını tamamen tamamladık. Bu projeyi esnaf camiasına katabilirsek önemli bir eser kazandıracağız.  En büyük miras olacak. İhale aşamasına geldi. Yeni ihale olduktan sonra eski Belediyespor Spor Tesisleri’nin olduğu yere esnaf evimizin temelini atacağız.  4 katlı olacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu proje için bize büyük bir hassasiyet gösterdi. Orası yeşil alandı imarını değiştirdi. Taslak projemize önemli katkılar sağladılar. Fehmi Erdem olarak Balıkesir esnaf teşkilatına bırakacağım en büyük miras bu proje olacak. Bir dönem önce Allah nasip etti Erdek’teki otelimiz için gereğini yaptık. Bu dönem inşallah burasını bitirebilirsek Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle en büyük başarı bu olacak” dedi.