Susurluk Belediyesi, kurduğu serada yerli tohumlardan yetiştirerek ürettiği fideleri Atatürk Meydanında vatandaşlara dağıttı.

Belediye serasında yetiştirilen 900 adet Domates, 290 adet Biber, 400 adet Patlıcan fideleri ile birlikte 48 adet begonya, 144 adet Top Kadife Çiçeği ve 40 adet Hünnap fidan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Belediye Başkanı Nurettin Güney, amaçlarının yerli tohum üretimini hayata geçirmek, ilaçsız, doğal meyve, sebze üretmek olduğunu söyleyerek, “Yerli ve Milli Tohum, tarımın şahlanışıdır. Belediye seramızda yetiştirdiğimiz coğrafi şartlarımıza uygun, insanlarımızın ağız tadına yakışır domates, biber ve patlıcan fidelerimizi ve çeşitli çiçek fidelerini halkımıza ücretsiz dağıttık. Gelişmenin temeli üretmekten geçer. Ürettiğimiz fidelerden elde ettiğimiz yeni tohumları dağıtarak yerli tohumun yaygınlaşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Tohumlarımızın ve toprağımızın kaderi hepimizin ellerinde.” dedi.

Fideleri alan vatandaşlar belediyenin bu yaklaşımından memnun olduklarını söyleyerek Başkan Güney’e yerli tohuma gösterdiği duyarlılığı için teşekkür ettiler.