Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Erasmus projesi kapsamında 5 ülkeden 27 öğretmeni ağırlayacak. 10-14 Mayıs tarihleri arasına kadar sürecek projenin ilk günü renkli görüntülerle başladı. Projenin paydaşları olan ülkeler geleneksel halk oyunları sergiledi.

Adnan Menderes Anadolu Lisesi, Erasmus projesi kapsamında dört gün boyunca 5 ülkeden 27 öğretmeni ağırlayacak. Toplumdan izole olan öğrencilerin eğitim sistemine dahil edilmesini irdeleyecek projenin ilk günü renkli görüntülerle başladı. Projenin paydaşları arasında yer alan ülkelerin öğretmenleri Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde halk oyunlarıyla karışlandı.  10-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek projenin ilk gününde öğretmenler Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde coşkuyla karşılandı. Proje sorumlusu öğretmenler Mustafa Güneş ve İsa Pehlivanlı, dört günlük süreçte proje ortağı ülkelerin öğretmenlerine dezavantajlı ve göçmen öğrencilerin okula uyumuyla ilgili bilgiler verecek. “İyi davranışların paylaşılması” adlı projenin detaylarıyla ilgili konuşan proje sorumlusu öğretmenlerden İsa Pehlivanlı, “Projemiz Erasmus K201 çerçevesinde yapılıyor. İyi davranışların paylaşılması adlı bu projeyle toplumdan izole olmuş, mülteci öğrencilerin topluma dahil edilmesi, diğer öğrencilerle kaynaşmasını sağlamaktadır. Bu projemiz tamamen öğretmenlere yönelik oluyor. Daha öncesinde Portekiz ve İtalya’da gerçekleşen projenin üçüncü ayağı Türkiye’de ilimizde yapılacaktır.  Slovenya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve İtalya projenin ortakları arasında bulunuyor. Projenin organizasyonunu Portekiz yapıyor”

BU SENEKİ DÖRDÜNCÜ PROJE

Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nin sadece akademik gelişimde değil sosyal faaliyetlerde de öne çıktığını belirten Okul Müdürü Süleyman Girgin, “Bu projemiz sene içindeki dördüncü projemiz olacak. Öğrencilerimizin paydaşı olduğu projelerde var. Her geçen yıl bu projelerin sayısını arttırmayı amaçlıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin hem akademik hem sosyal yönden güçlü bir şekilde eğitim hayatlarını sürdürmeleri” dedi.