Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit’in Güre Mahallesi’nde Demiryolu Sendikasından 30 milyon lira bedelle satın aldığı 25 dönüm büyüklüğündeki arsayı imar durumunda yaptığı değişiklikle 170 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkaracak. Balıkesir’e hizmet bütçesi olarak geri dönecek satışla birlikte Büyükşehir Belediyesi altı ay gibi kısa bir sürede kasasına en az 5,5 kat fazla para koyacak.

EN AZ 5.5 KAT KAR!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, gelir getirici satışlarına devam ediyor. Kısa bir süre önce lunapark alanını 52 milyon 50 bin liraya satan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bugün altı ay önce Edremit’in Güre Mahallesi’nde 30 milyon liraya satın aldığı 25 dönümlük arsayı 170 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkaracak.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Demiryolu Sendikası’ndan satın aldığı ve imarını konuta çevirdiği arsanın satışıyla birlikte en az 5.5 kat kar elde etmiş olacak.  İhaleye katılımda rekabetin olmasıyla kar miktarının artacağı belirtildi.

SADECE SATMIYOR SATIN DA ALIYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sadece satış yapmıyor, gelir getirmesi amacıyla yeni yerleri de alıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, önemli turizm beldelerinin başında gelen Gömeç’te Tariş’e ait içinde eski bir fabrikanın da bulunduğu 7 bin 200 metrekare büyüklüğündeki arsayı 6 milyon lira gibi uygun bir fiyata satın aldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Gömeç’teki yeni satın aldığı bu yerin de imarını değiştirip gelir getirmesi amacıyla satışa çıkarması bekleniyor.  Öte yandan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Öztürk’ün Lunapark arsasının satışının iptaliyle ilgili İdare Mahkemesine açtığı dava iptal edildi.