Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında geçtiğimiz kasım ayında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu, beş ay gibi kısa bir sürede yaptığı çalışmalarla gönülleri fetih ediyor.

Nerede bir ihtiyaç sahibi varsa orada olan, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumun her kesimine dokunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu ‘İyilik bulaşıcıdır’ sloganıyla yürüttüğü çalışmalarını Ramazan ayında da yoğun şekilde sürdürecek.  Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu Başkanlığına tüm üyelerin oybirliğiyle seçilen Büyükşehir Belediyesi’nin sevilen ismi Gökmen Karadağ, çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi.  Karadağ, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı’nın destekleriyle 20 ilçede önemli işlerin altına imza attıklarını söyledi.

RAMAZAN’DA YOĞUN MESAİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu Başkanı Gökmen Karadağ,  kasım ayında kurulan Çalışma Grubu’nun ve Ramazan ayındaki etkinliklerle ilgili SEMBOL Medya’ya bilgi verdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 20 ilçede Ramazan’ın güzel geçmesi için seferber olduğunu belirten Gökmen Karadağ, her gün 3 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunulduğunu, 50 bin yardım kolisinin de ay boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını vurguladı. Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu’nun da çalışmaları hakkında bilgi veren Gökmen Karadağ, hayatın her alanına dokunmaya çalıştıklarını belirtti.

“HER GÜN 3 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK”

Ramazan ayının dayanışma ayı olduğunu ifade eden Kent Konseyi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu Başkanı Gökmen Karadağ, bu kapsamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dolu dolu bir Ramazan ayı geçirilmesi için tüm imkanları seferber ettiğini ifade etti. Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın Ramazan ayı için büyük bir hassasiyeti var. Ulaşılmadık ihtiyaç sahibi kalmasın diye tüm birimlerimiz teyakkuz halinde. Ramazan ayı olması nedeniyle hassasiyetlerin daha da arttığı bir süreci yaşıyoruz. Ramazan paylaşma, dayanışma ve komşuluk ayı.  Bu anlamda 20 ilçede Ramazan’ın farkını tüm ilçelerde yaşanması için çalışma başlattık. Gerek koli yardımıyla gerekse yemek tırıyla birlikte 20 ilçede ulaşıyoruz. Her gün 3 bin kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bu ay içerisinde toplam 50 bin koliyi de ihtiyaç sahiplerine ileteceğiz” dedi.

20 İLÇEDE RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Her gün bir ilçede Ramazan etkinliği gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gökmen Karadağ,  “Ramazan ayında birlik-beraberlik ve dayanışma ruhuyla yardımlarımızı yapıyoruz. Sabahtan başlayıp gece sahura kadar devam eden bu programda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız ve il teşkilatımız o ilçede hazır bulunuyor. 20 daire başkanımız o ilçede iftarlara katılıyor. O gün ilçede Büyükşehir’in Ramazan farkı ortaya çıkıyor. Tüm öğelerimizle birlikte o ilçede orada oluyoruz. Yücel başkanımız teravih namazını bir kırsal mahallede kılıyor ve daha önce Büyükşehir Belediyesi’nden tekerlekli sandalye isteyen kişiye sandalye veriliyor.  Akşamları da ilçenin merkezinde kültürel etkinlikler kapsamında Karagöz-Hacivat gösterisi arkasında da konser oluyor” dedi.

SMA HASTASI AYSİMA İÇİN SEFERBER OLDULAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi çatısı altında 6 ay önce kurulan alt çalışma grubu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu’nun çalışmaları hakkında da bilgi veren Gökmen Karadağ, “ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubumuz geçtiğimiz yılın kasım ayında kuruldu. Balıkesir’de aktif çalışan kurumların başında geldik. 160 tane aktif üyemiz var. 160 üyenin içerisinde her siyasi partiden temsilci olması ve her STK’dan temsilcinin olması bizi çok mutlu etti. Biz zaten seçimde de Kent Konseyi’nde tek oy birliğiyle seçilmiş çalışma grubu başkanıyım. Tüm siyasi partilere ve derneklere oy birliğiyle seçtiği başkan olmakta önemli bir sorumluluk verdi bana. Hatta seçimde CHP eski kadın kolları başkanı Suna ablamız da aday çıkmıştı benim aday olduğumu öğrenince sen bu işi daha iyi yaparsın deyip yarıştan çekildi. Bende ona jest olsun diye Suna ablamı başkan yardımcısı yaptık. Beraber yürüyoruz. Çalışma grubumuzda çok kıymetli isimler var. Üç tane profesör var. Kurulduğumuz günden bu yana çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Ramazan’da adettir ilk gün mercimek çorbası dağıtılır. Bizde Ramazan ayının ilk günü Sütlüce ve Vicdaniye Mahallesinde500 kişilik çorba yaptık. Güzel bir etkinlik oldu. SMA hastası Aysima için çalışmalar yapıyoruz. Biz o projeye dahil olduğumuzda toplanan para yüzde 11’di. Şu an gönüllülerin ve 13 kadın muhtarımızın verdiği destekle büyük bir kermes gerçekleştirdik. 40 bin lira gibi bir para topladık. Sağ olsun il protokolü bizi yalnız bırakmadı. Akabinde Balıkesir’in sesleri Aysima için buluşuyor adlı bir etkinlik yaptık. Orada da bir matine yaptık ve 45 bin lira topladık. Balıkesirli yerel sanatçılar ve Altıntaşlar Düğün Salonu da destek verdiler” dedi.

DERTLERE ÇARE OLUYORUZ

Balıkesir il genelindeki şehit ve gazi yakınları, engelliler ve ihtiyaç sahipleriyle irtibat halinde olduklarını dile getiren Karadağ, “Şehit ve Gazi yakınları evleri ziyaretleri sürüyor. Onlar bizim başımızın tacı. Yaptığımız ziyaretlerde onlar unutulmak istemiyor. Engelli ziyaretlerini yerinde gerçekleştiriyoruz. Dört duvar bir çatı çok şey saklıyor, biz yerinde ziyaretlerle ihtiyaçları karşılıyor varsa dertlerine çare oluyoruz. Kapısını çaldığımız her evin arkasında bir hikaye saklı. İki ilişkilerimizin iyi olmasını da değerlendirerek herhangi bir sıkıntı olursa il müdürlerini arayarak çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Hatice Hanım ve SGK İl Müdürümüz Muhammed Sıddık Bey’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir şeyleri de çözelim. Pazar günleri de ilçe ziyaretleri yapıyoruz”

KIZ ÖĞRENCİLERİN BARINDA

SORUNU ÇÖZÜME ULAŞTIRILDI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu’nun belli başlı öne çıkan projeleri hakkında da bilgi veren Karadağ, “Türkiye’de bir yurt problemi yaşandı. Bizde Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakım Evi’ndeki az sayıdaki yaşlılarımızı bir protokolle huzurevine devrettik, orada boşalan yere de kız öğrencilerimizi yerleştik. Başta üç aylık olmasını planlamıştık ancak Yücel Başkanımızın talimatıyla bir yıl boyunca öğrencilerimizi burada misafir edelim dediler” dedi.

RAMAZAN SONRA ELELE PROJESİ

Ramazan ayı sonrasında Elele projemizi hayata geçireceğiz. Bu projeyle Balıkesir’in ihtiyaç haritası oluşturuluyor. Ve bir yazılım yapıldı. Bu yazılım ihtiyaç sahibiyle hayırseveri bir araya getirecek.  Biz sadece arada nakliyesini gerçekleştireceğiz. Bu projenin lansmanını Ramazan bayramı sonrasında gerçekleştireceğiz.  Daha önce bu projenin Türkiye’de örnekleri olmuş. Ben güzel olmuş projelerin taklit edilmesinden yanayım.

KALPLERİ YUMUŞATAN PROJE

Sevgi Yumağı projemiz var. Yaşlı Bakım Evinde kalan yaşlılarımızla Sevgi Evlerinde kalan çocuklarımız ayda bir kez rutin olarak buluşturuyoruz. Bu Değirmenboğazı, Atatürk Parkı ya da şehir dışında bir yer olabiliyor. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüyle birlikte gerçekleştireceğimiz bu projeyle yaşlıların torun, çocuklarında büyüklere ihtiyacı var.

KIRSAL MAHALLE OKULLARINA DA EL ATACAKLAR

Hayat Paylaşınca projesi var. Yıllardır askıda ekmek, askıda yemek projeleri vardı biz bunları Kent Konseyi tarafından tek çatı altında toplayıp dükkanlarda A4 kağıtlara yazılmayıp Kent Konseyi tarafından Hayat Paylaşınca Projesi uygulanmaktadır yazacak. İşin içinde sadece bakkalın, marketin olmadığı lokantanın, fırının, berberin olduğu odalarımızla birlikte yapmayı planladığımız bir proje olacak.  Sınıf Bizim Çocuklar Bizim projemiz var. Kırsal mahallelerdeki okullarımızın fiziki şartlarını iyileştirmeyi amaçlayan bir proje. Biz bunları gönüllerimizle boya badana gibi inşaat gibi işlemleri yapacağız. Nasipse okullar kapandıktan sonra istiyoruz.