Türkiye’nin üretim devleri arasında yer alan Yörsan’ı bünyesini katan MATLI Holding faaliyete başlamak için ‘Onay Belgesi’ni aldı.

Bölgede faaliyet gösteren üreticiler için önemli değer olan Yörsan yeni yüzü ile üretime tekrar başlıyor. Balıkesir İl Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, yakın bir süre içinde yeniden tam kapasite üretime geçecek olan, Balıkesir’in önemli değerlerinden biri olan Yörsan’ı ziyaret ederek işletmenin faaliyete geçmesi için gerekli olan Onay Belgesi’ni Matlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’ya teslim etti.

58 YIL ÖNCE KURULMUŞTU

Yörsan, 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi adıyla kuruldu. Şirket, 1979 yılında Susurluk’ta bir mandıranın alımıyla beraber 1984’te inşa edilen fabrikasının faaliyete başlamasıyla Yörsan A.Ş adını aldı. 1985 yılında şirket, pastörize süt üretimine ve kültür peynirciliğine başlandı. Yüzlerce kişiye istihdam sağladı. Binlerce üreticinin de sütlerini satın alarak Balıkesir yöresinde çiftçiye katkı sağlıyordu. Ağırlıklı olarak süt, peynir, ayran, tereyağı, kaymak ve krema olmak üzere süt ürünlerini ABD, Japonya, KKTC ve Orta Doğu ülkeleri de dahil olmak üzere 20’den fazla ülkeye ihracat yapıyordu.