Balıkesir’de altı girişimci kadın geliri kimsesiz çocuklara kalacak 90’lar temalı konser düzenlemeye hazırlanıyor. Avlu Kongre Merkezi’nde 11 Mayıs’ta gerçekleşecek konserde elde edilen tüm gelir kimsesiz çocuklara kalacak.

Balıkesir’de daha öncesinden hiçbir müzik geçmişi olmayan altı kadın, kimsesiz çocuklar için bir araya geldi.  Bir süredir Avrupa Çocuk Bilim ve Sanat Derneği çatısı altında müzik eğitimi alan altı kadın, 11 Mayıs’ta Avlu Kongre Merkezi’nde geliri kimsesiz çocuklara aktarılması için konser verecek.  Mehmet Selen’in orkestra şefliğini yapacak konserde Didar Yetişir, Melike Bağdatlı Ay, Özlem Gül, Refika Karbi, Yasemen Gürler ve Yeşim Özçakır performans sergileyecek.  Projenin detayları hakkında bilgi veren Özlem Gül,  “ Biz şarkı söylemeyi çok seven ve müziğe gönül vermiş 6 girişimci kadın yıllardır Balıkesir’de halk müziği ve sanat müziği koroları varken neden bir de popüler müzik topluluğu olmasın diyerek başladık hikayemize. Çıktığımız bu yolda Avrupa Çocuk Bilim ve Sanat Derneğinde çok güzel çalışmalara imza attık. Avrupa Çocuk Bilim ve Sanat Derneği başkanı kendisi de müzik öğretmeni olan Sayın Mehmet Selen Bey bizlere çok büyük destek verdi ve bu konuda attığımız her adımda yanımızda oldu. Üzerimizde çok büyük emeği vardır. İnanılmaz yüksek bir enerjisi olan gerçek bir vizyon sahibi müziğe gerçekten gönlünü ve ömrünü vermiş bizden hiçbir şekilde desteğini esirgemeyen kendisine gönülden bir teşekkürü borç biliriz” dedi.

GELİR KİMSESİZ

ÇOCUKLARA GİDECEK

Hep birlikte aylar süren bazen güldüğümüz bazen hüzünlendiğimiz kimi zaman coştuğumuz muhteşem provalara imza attık. Ve sonunda tüm enerjimizi kattığımız provalarımızı bir konsere dönüştürmeye karar verdik. Bu konserden elde ettiğimiz geliri de kimsesiz çocuklara aktaracağız. Bizi heyecanlandıran bu projenin temasını da 90’lar Türkçe pop olarak belirledik. 90’lı yılların en sevilen 14 muhteşem şarkısıyla repertuarımızı oluşturduk şarkılarımızı koro ve solo olarak seslendireceğiz.  90’lı yılların o büyüsünü siz seyircilerimiz ile birlikte paylaşacağız Balıkesir’de ilk ve tek olan popüler müzik topluluğumuzun bu güzel konserinin çok daha güzel bir şeye vesile olmasını arzuladık. Bu konserden ufak bir gelir elde etmeyi amaçladık ve konserimizden elde edeceğimiz bu geliri kimsesiz çocuklara bağışlamaya karar verdik.

HER BİLET BİR YARDIM

90’ların ruhunu ve coşkusunu bizlerle birlikte yaşamak isteyen ve aynı zamanda yardıma muhtaç çocuklara bir nebze olsun katkıda bulunmayı arzulayan herkesi konserimizi onurlandırmak için 11 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.30 da Avlu Ertuğrul salonunda bekliyor olacağız. Bu güzel projeye destek vermek isteyen herkes Avrupa Çocuk Bilim ve Sanat Derneği Paşaalanı ve Bahçelievler şubelerinden biletlerini temin edebilirler.