Ticaret İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın yaptığı fiyat denetlemelerinde Balıkesirli esnafların kurallara uyduğu öğrenildi. Haftanın üç günü market denetimleri yaptıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Vehbi Yörük, “Son altı ayda 172 tane market denetlemesi yaptık. Bu denetimlerde sadece iki tane markette etiket fiyatıyla kasa fiyatının uyuşmadığını tespit ettik” dedi.

Fahiş fiyat uygulamalarına karşı teyakkuza geçen Ticaret İl Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri denetimlerini tüm hızıyla sürdürüyor.  Balıkesir’deki market denetimlerini gerçekleştiren kurumlardan biri olan Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığı, son 6 ayda 172 denetime katılırken etiket fiyatlarındaki uyuşmazlıktan dolayı iki market hakkında rapor hazırladı.  Market denetimleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Vehbi Yörük, “ Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı olarak; Ayvalık, Edremit, Bandırma ve merkez olmak üzere dört tane amirliğimiz var. Bu amirliklerle birlikte hem diğer konularda hem de fiyat artışlarıyla ilgili denetimlerimiz 20 ilçemizde, ilçe belediyelerimizle birlikte koordineli olarak sürdürüyoruz. Biz etiket denetimini gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra haksız fiyat denetimi var bu işlem Ticaret İl Müdürlüğü’nün yetkisinde. Biz etiket denetimi yaparken kendi personelimizle yaparken zincir marketlere ağırlık veriyoruz. Bandırma’daki zincir markete yaptığımız denetimin buradaki markete de etkisi oluyor. Daha çok bunlara ağırlık veriyoruz” dedi.

172 DENETİMDE

2 RAPOR

Haftanın üç günü market denetimi yaptıklarını vurgulayan Vehbi Yörük, “  Haftanın üç günü merkezde, Körfez’de ve Güney Marmara Bölgesi’nde denetimlerimizi yapıyoruz. Bu denetimleri yaparken etiketle olan fiyatı personelimiz not ediyor, ürünü alıp alışveriş yapar gibi kasaya geliyor. Kasadan geçtikten sonra çıkan fiyatla etiketteki fiyatı karşılaştırıyor. Etiket ile kasadaki fiyat arasındaki fark varsa bu konuda bir çalışma yapıyor.  Burada bir uyuşmazlık varsa bunun cezai müeyyidesi Ticaret İl Müdürlüğü’nde olduğu için oraya gönderiyoruz.  Eğer haksız fiyat denetimi yapılacaksa ekiplerimiz Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle birlikte saha çalışmasına katılıyor. Bu denetimler aslında rutin bir şekilde yapılıyor ancak son günlerdeki fiyat artışları ve sonrasında yaşanan KDV düşüşü sonrasında bu denetimlere ağırlık verdik. Son altı ayda 172 tane market denetlemesi yaptık. Bu denetimlerde iki tane markette etiket fiyatıyla kasa fiyatının uyuşmadığını tespit ettik. Bu tespitte gerekli raporu tutup evraklarla birlikte Ticaret İl Müdürlüğü’ne gönderdik. Ticaret İl Müdürlüğüyle birlikte çalışıyoruz” dedi.