Susurluk Belediyesi tarafından kadın üreticilerin emeklerini kazanca dönüştürmelerine imkân sağlamak için kurulan Salı Pazarı, yerel ürünleri Susurluk halkı ile buluşturmaya devam ediyor.

Pazarda kadınların el emeği ile ürettikleri hamur işi, salça, turşu, reçel, kurutulmuş sebzeler, makarna, mantı, tarhana, tatlı, ev yemekleri, meyve, sebze, gibi ürünler satılıyor. Üretici kadınlar, Susurluk Belediyesi’ne sağladığı imkânlardan dolayı teşekkür ediyor. Salı pazarını ziyaret eden vatandaşlar da doğal ürünlere ulaşmaktan ve kadın emeğinin desteklenmesinden duydukları memnuniyeti belirtiyor.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, yerel üretimin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, “Susurluk’un gıda üretiminde önemli bir yerde olduğunu her fırsatta dile getiriyorum. ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda, tarıma ve üreticiye destek olmaya gayret ediyoruz. Yerelde üretilenleri, yerelde tüketmek, sağlıklı ve güvenilir gıdayı daha erişilebilir kılmak ve kadın üreticilerimizi desteklemek adına hayata geçirdiğimiz Salı Pazarına olan ilgi de gün geçtikçe büyüyor.” diye konuştu.

Başkan Güney yerli tohum üretimine de dikkat çekerek; “Toprak ekersen değerlidir. Ne kadar zengin olursa olsun toprak ekilmedikçe mahsul vermez. Amacımız Milli yerli tohumumuzu üreterek çiftçilerimize dağıtmak ve bu yerli üretimi Susurluk’ta geliştirmek. Tarımın Susurluk’umuzun ve ülkemizin geleceği olduğunun bilinciyle yerli üretimi desteklemeye devam edeceğiz.” dedi.