Türk Ocakları Balıkesir Şubesi’nin yenilenen hizmet binası düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Törene; Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Tarık Hekimoğlu, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

KORUCUOĞULLARI: “EN ESKİ

VE KÖKLÜ STK’YIZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Balıkesir Türk Ocakları Şube Başkanı Tahir Korucuoğulları, “ Türk Ocakları 1912 yılında kurulmuş Türkiye’nin en eski ve köklü sivil toplum kuruluşudur. Türk Ocakları, Türkiye Türklerini değil tüm Türk dünyasını hatta zaman zaman İslam dünyasını da kucaklayan şemsiyesi en geniş milliyetçi bir kuruluştur. Partiler üstü bir kimliğe sahip olması nedeniyle günlük siyasetle değil milli meselelerle uğraşır, onlara çözümler üretir. Ocağımızın bu yönü 110 yıldır hiç değişmemiştir. 110 yıldır değişmeyen bir başka yönü de Türk kültür ve medeniyetini yaşatmak, Türk milletinin varlığını, Türkiye Cumhuriyetinin ulusal ve üniter yapısını devam ettirmektir. Türk Ocakları ırkçılığı yok eder. Bize göre asıl olan kültür ve mensubiyet birliğidir. Ülkemiz içte ve dışta çok hassas bir süreçten geçiyor. Bu dönemde Türk ocakları tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliğiyle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmektedir” dedi.

ÖZ: “GENÇLERİN

KURDUĞU BİR KURULUŞUZ”

110. kuruluş yıldönümünde şubelerin önemli hizmetlerin altına imza attığını belirten Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz,  “ Bu yıl Türk Ocaklarının kuruluşunun 110.yılı. Bu 110.yıl bizim için çok özel anlam ifade ediyor. Gerek genel merkez gerekse şubeler önemli hizmetlerin altına imza atıyoruz. Bunlardan biri de burada gerçekleşiyor. Türk Ocakları 1912 yılında o dönem Türk milletinin yaşadığı sıkıntılar üzerine dönemin gençlerinin kurduğu bir kuruluştur. Gençliğin teşvikiyle kurulmuş Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşudur. Türk Ocaklı gençler savaşlarda cephelerde savaşmışlardır” dedi.

YILMAZ: “21 BİNAYI 2022

İÇİNDE BİTİRECEĞİZ”

Türk Ocakları hizmet binasının bulunduğu bölgede tarihi yapıları kent hayatına kazandırdıklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “21 yıl önce hizmete girmiş bir binayı tadilat yaptıktan sonra yeniden hizmete açıyoruz. Burası Kazım Özalp Sokak ve proje alanımız. Aygören ve Karaoğlan Mahalleleri bizim en eski mahallelerimiz. Bu mahallelerimizde çamlığa giden yolda buradaki tüm binaları tadilat yapacağız. İlk yerleşen burada Baromuzla birlikte Türk Ocakları olmuş. Baromuz kendi binasını yaptı taşındı. Bu sokak boyunca 21 binayı 2022 yılı sonuna kadar tadilatını yapıp eski Balıkesir’i yaşatmak istiyoruz. Bu binayla ilgili olarak da Tahir Korucuoğulları ne zaman Türk Ocakları Şube Başkanı oldu bizim kapımız aşınmaya başladı. Her projelerini beraber yaptık. Burada Karesi Belediye Başkanlığı döneminde siyaset üstü olarak mecliste oy birliğiyle Türk Ocaklarının etkinliklerine destek olduk. Bugün de Büyükşehir Belediyesi’nde de destek oluyoruz” dedi.

SUBAŞI: “HEDEF KENDİ

KIZIL ELMAMIZ”

Törende milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, “ Türk Ocakları’nın 20 yıldır bir üyesi olarak birileri hep diyor ya Şark sorunu 1071 yılında Türklerin Anadolu’yu girmesiyle başladı. Ne mutlu Türk diyene sözünü tüm Türkiye ve Türki cumhuriyetler olmak üzere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve önderliğinde ilk hedefimiz 2023 sonra 2053 ve 2071 yılına yönelik kendi kızıl elmamızı hedef olarak belirlemeliyiz” dedi.

ŞILDAK: “TÜRK OCAKLARI

MİHENK TAŞIDIR”

Törende son konuşmayı yapan Vali Hasan Şıldak, “Her ülkenin tarihinin içinden süzülüp gelen belli değerleri vardır. Bunların bir kısmı kamuya ait müesseselerdir. Onlar o toplumun mihenk taşlarıdır. Onlardan biri de Türk Ocaklarıdır. Gerçekten ülkemizin övünç gösterilmesi gereken her anda milletimizin ve devletimizin değerleriyle örtüşen duruşuyla kendisini kabul ettirmiş, her türlü hizmetleri gerçekleştiren arkadaşlarımızın burada huzur içinde hizmetleri sürdürmeleri bizleri memnun edecektir. Büyükşehir Belediyesi büyük bir destek sağlamıştır” dedi.