CHP İl Başkanlığı, elektrik zamlarını protesto ettikleri pankartın emniyet güçleri tarafından kaldırılmasını parti binasının önünde düzenlediği basın toplantısıyla protesto etti.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve partililerin de hazır bulunduğu açıklamada İl Başkanı Serkan Sarı, anayasal haklarına müdahale edildiğini belirtti. Savcılık tarafından apar topar kaldırılan pankartın yerine yenilerini asacaklarını vurgulayan Sarı, “Siz indirmeye devam edin, biz asmaya devam edeceğiz” dedi.

“EZİLEN VATANDAŞIN YANINDA OLACAĞIZ”

Anayasa’nın 26.maddesinde herkesin düşüncelerini açıklama ve yayma hakkına sahip olduğunu vurgulayan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Anayasanın 26. Maddesi der ki: herkes düşünce ve kanaatlerini söz yazı resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Anayasal hakkımıza yapılan müdahaleyi asla kabul etmiyoruz. Buradaki çağrımızı yineliyoruz. Bugün ülkenin içinde bulunduğu kriz altında ezilen esnaf, emekli, üretici, çiftçi, işçi kim olursa olsun sorunlarını her platforma dile getireceğiz. Bugün bu konuda duyarlılığı olan odalar ve sivil toplum örgütleriyle bir aradayız. Hakkını arayan kim varsa onun yanındayız. 3600 ek gösterge mücadelesi veren memurların yanındayız, asgari ücret mücadelesi veren işçinin, zamlar altında ezilen esnafın, vatandaşın yanında olacağız” dedi.

“TABİ Kİ SESİMİZİ YÜKSELTECEĞİZ”

Anamuhalefet partisi olarak yanlış gördükleri şeyleri dile getireceklerini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, bu eleştirilerinde herkes tarafından saygıyla karşılanması gerektiğini ifade etti. Sarı, “ Türkiye Cumhuriyeti anayasal güvence altında, bizleri korumak üzere hazırlanmış bir anayasaya sahiptir. Buna herkes saygı duyacak. Savcı da, kolluk güçleri de bizim ifade özgürlüğümüze saygı duyacaklar. Tabi ki sesimizi yükselteceğiz, pankartlarla afişlerle açıklamalarla kamuoyunu bilgilendireceğiz. İktidara sesimizi duyuracağız. Bu bizim siyasi sorumluluğumuz. Anamuhalefet olarak bunları söylemekten geri durmayız” dedi.

YETER ARTIK!

Daha öncesinden de “128 milyar dolar nerede?” diye sorduklarını ve bu afişe de müdahale ettiklerini hatırlatan Sarı, “128 milyar dolar nerede diye sorduk, afiş astık, kolluk güçleri indirdi. Sarayın keyfi yerinde dedik, pankart astık apar topar indirildi. Hem de 30 dakika içinde indirildi. Ben dahi görmeden savcılık kararıyla indirildi. Bu ne telaş, afiş indirince elektrik fiyatı mı düşüyor? İktidar afişlerle değil zamlarla ilgilensin. Vatandaşa hizmet etmek istiyorsa yapacağı icraat bu olmalı. Bu isyanı, bu itirazı her platformda dile getireceğiz. Pazartesi yeni bir afiş daha asacağız. Buyurun gelin hep beraber indirin. Siz indirin, biz asacağız. Yeter artık, çığlığımız da isyanımız da duyulsun istiyoruz.”