İYİ Parti, AK Partili Susurluk Belediye ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinin düşürülmesine yönelik basın açıklaması yaptı. İYİ Parti kanadı, İbrahim Dürmüş’ün yasaların çizdiği devamsızlık sayısının üzerinde devamsızlık yaptığını ve bu yüzden meclis üyeliğinin düşürüldüğünü söyledi.

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, Susurluk İlçe Başkanı İsmail Çakır, Susurluk ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ömer Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Özgür Çelebioğlu,  AK Partili Susurluk ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili basın açıklaması düzenledi. İbrahim Dürmüş’ün meclis üyeliğinin düşmesi olayında AK Parti’nin itirazların gerçeği yansıtmadığını dile getiren İl Başkanı Özlem Ural, “Seçilmişlerin Balıkesir’e hizmet borcu var. Hepimiz vatana, millete, ailemize, şehrimize hayırlı insanlar olmak için çalışıyoruz, bir görev var ve bu görevi yerine getirmekte sıkıntılar yaşanıyor ise görevler devredebilir. Belediye Meclis Üyeliği gerektiğinde istifa edebileceğiniz, sizden sonra yedeklerin sırasıyla göreve gelebileceği bir temsiliyet. Bizler burada milletin vicdanına ters gelen bir durumla ilgili, milletin vicdanının sesi olduk. Bu konu 2020 yılından bu yana devam etmekte ve 2020 yılında İç İşleri Bakanlığına bağlı müfettişlerce İbrahim Dürmüş’ün ismi 16 birleşimin 10’una katılmayan meclis üyesi olarak tutanaklara geçmiş ve yasal işlem yapılmadığının altı çizilerek gerekli yasal sürecin işletilmesi gerektiği İç İşleri Bakanlığı Mahalli İdareler Kontrolörlüğü, Baş Kontrolörü tarafından tutanakta yer almıştır.

KANUN BİR MÜZİK ALETİ DEĞİLDİR

Kanunları uygulamak, kanunsuzluklara tenezzül edeceklerin 2 kez düşünmesini sağlar. Kanunları uygulamak bir devleti ayakta tutar. Yapılan bu uygulama sadece Şehre değil Tüm ülkeye ‘Kanun’ kelimesinin sadece bir müzik aleti olmadığını hatırlatır.

Bizim Belediye Meclisimiz, yasalar, kanunlar çerçevesinde durumu incelemiş ve gereğini yapmıştır. Bundan sonra hak arama yeri, kürsülerden algı yaratmak değil yargıya başvurmaktır. Kanunlar uygulanmadığında kim ceza alıyor söyleyelim,

Vergi yükü altında inim inim inleyen, açlık sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veren, tarlasını tapanını borçları için satmak zorunda kalan ama kanun karşısında boynu kıldan ince olan Yüce Türk Milleti Yaşadığınız güç zehirlenmesinin tedavisi bu milletin avucunun içinde…

Sayın Milletvekilinizin dediği gibi bunların hesabını Balıkesirliler sandıkta kesecektir” dedi.