Balıkesir Belediyesi eski başkanlarından Ziyaettin Tan’ın kızı Ayşen Tan Yıldırım’ın yapımcılığını üstlendiği, 18 Şubat’ta vizyona giren Soygun Oyunu: Büyük Vurgun filminin Balıkesir lansmanı Onburda AVM’deki Cinemapink iki nolu salonda gerçekleştirildi.

Yapımcılık kariyerindeki ilk filmini seyirciyle buluşturmanın heyecanını yaşayan Ayşen Tan Yıldırım, İstanbul’daki ilk galadan sonra ikinci galayı memleketi Balıkesir’de yaptığı için mutlu olduğunu ifade etti.  Onburda AVM’deki Cinemapink iki nolu salondaki gala gösterimi öncesinde Balıkesir Belediye eski başkanlarından Ziyaettin Tan ve kızı Yapımcı Ayşen Tan Yıldırım davetlilerle yakından ilgilendi. Film gösterim öncesinde Yapımcı Ayşen Tan Yıldırım, ilk projesine katkı sunan isimlere teşekkür konuşması gerçekleştirdi.  Film gösterimi sonrasında katılımcılardan büyük beğeni toplarken, dakikalarca alkışlandı.

HEYECANLI, EĞLENCELİ VE FARKLI

Finans sektöründeki kariyerini sinema tutkusu nedeniyle sonlandırıp, çocukluk hayali olan sinemaya geçiş yaptığını dile getiren Yapımcı Ayşen Tan Yıldırım, “ İstanbul’da galasını yaptığım filmimizin memleketin Balıkesir’de de lansmanını yapmak istedim. 18 Şubat itibariyle vizyona girdi.  Film polisiye komedi ve çok farklı bir tarzı ve akışı var. Doğrusal bir zamanda geçmiyor. Sürekli geri dönüşler ve sürprizlerle akan bir film. Çok değerli oyuncu kadrosuyla çalıştık. Selim Bayraktar, Burak Sevinç, Sercan Bodur, Gülen Alkış gibi. Filmimizi pandemi öncesinde 2019 yılının sonunda çektik ve 2020 yılının ilk yarısında da vizyona girecekti. Fakat pandemi nedeniyle salonlar kapanınca maalesef iki yıl gecikme yaşadık. Şimdi doğru zaman diye düşündük ve 18 Şubat tarihi itibariyle vizyona soktuk. Neşeli, dinamik ve akışı çok farklı bir film seyircileri bekliyor. Sürprizlerle dolu bir film.

SİNEMA TUTKUSU NEDENİYLE

KARİYERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Uzun yıllardır finans sektöründe çalıştıktan sonra sinema tutkusu nedeniyle kariyerinde değişikliğe gittiğini belirten AyşenTan Yıldırım: “Üç buçuk yıl önce kurdum yapım şirketimi. Finans kökenli biriyim ve başka bir kariyer hayatım vardı ama sinema içimde bir tutkuydu. Bu tutkunun peşinden giderek sonunda gerçekleştirdim. İki film birden çektim, setleri arasında 10 gün vardı. Ancak ilk filmim bu Soygun Oyunu: Büyük Vurgun diyebilirim. Bu filmden 10 gün sonra da Hashtag diye bir gerilim film çektik.  O da farklı bir iş. Şu anda iki filmimiz var. Gişe beklentimiz çok yüksek değil çünkü seyirci pandemi öncesi gibi rakamlara ulaşmadı. Son birkaç aydır nispeten daha iyi lakin hala istenilen seviyede değil”

“BALIKESİR’LE BAĞIMI

HER ZAMAN KORUYORUM”

İstanbul’daki gala gösterimi sonrasında ikinci lansmanını Balıkesir’de yaptıkları için çok heyecanlı olduğunu dile getiren Yapımcı Ayşen Tan Yıldırım, “Balıkesir’de gala yapmam benim için çok heyecanlı, çünkü burası beni ben yapan yer. Doğduğum, büyüdüğüm yer, ailem burada, arkadaşlarım burada. Balıkesir’le aramda hala bir bağ var ve uzun yıllardır İstanbul’da yaşamama rağmen bu bağı koruyorum. Ne zaman bir Balıkesirli görsek hemen bir bağ kuruluyor. Burada da bu heyecanı hissetmek istedim” dedi.

ZİYAETTİN TAN: “KIZIMLA

GURUR DUYUYORUM”

Kızı Ayşen Tan Yıldırım’ın yapımcılık kariyerindeki ilk projesinin seyirciyle buluşmasından dolayı farklı bir gurur içerisinde olduğunu belirten Balıkesir Belediyesi eski başkanlarından Ziyaettin Tan, “ Yeni bir heyecan yaşıyoruz. Kızım zorlu bir işe soyundu. O kendini yapımcılıktan önce senaryo için hazırlıyordu, uzun süredir eğitimler alıyordu. En sonunda buna karar verdi ve bu işi çok iyi götürüyor. İlk işini görücüye çıkarıyor ve bizde en az onun kadar heyecanlıyız. Onunla gurur duyuyorum. Şehrimiz içinde kazanç Balıkesir kökenli bir yapımcının sinema sektöründe olması. Burada Balıkesir’in her kesiminden insan bu lansmana katıldı.

SOYGUN OYUNU: BÜYÜK VURGUN

Soygun Oyunu: Büyük Vurgun geliyor!

Yapımcılığını AD yapımın üstlendiği Ali Doğançay’ın yazıp yönettiği Soygun Oyunu: Büyük Vurgun filmi 18 Şubat 2022’de vizyona giriyor.

Burak Sevinç, Sercan Badur, Selim Bayraktar, Bülent Alkış, Gürkan Deniz Akhanlı, Yağmur Ün, Seren Deniz Yalçın’ın rol aldığı film iki yakın arkadaş; Ali ve Okan’ın girdikleri bir soygun oyununda başlarından geçenleri anlatan bir polisiye komedi filmi.

Film, kahramanların yaşadığı macerayı bize bir puzzle şeklinde sunarken, olaylar iki kahramanın kazanmaları gereken, kazanırken de sevdiklerini tehlikeye attıkları bir oyuna dönüşür.

HİKAYE

Muhteşem bir okul hayatının ardından kendi ayakları üzerinde durmak isteyen iki dostun başından geçen bu hikaye inanılmaz bir soygun planıdır. Ali ve Okan`ın berbat geçen iş hayatlarının sonunda geldikleri açmaz, bir gün en yakın arkadaşları Orhan’ın eve elinde emniyet teşkilatının açmış olduğu sınav haberi getirmesiyle son bulur. Ancak köprüden önceki bu son çıkış da kaçmıştır. İki kafadar dâhinin sınavı geçememesi gariptir ama bu durumlara alışmış olan ikili hayatlarına kaldıkları yerden devam eder. Ancak tek bir farkla…Orhan’ın bir gece yarısı önlerine koyduğu teklifle şaşkına dönerler. Bulundukları hayattan ve parasızlıktan o kadar bıkmışlardır ki bir anlık şeytanın dürtmesiyle büyük bir maceranın içine girerler. Ama hiçbir şey göründüğü gibi değildir.