Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karesi İlçe Başkanlığı’nın Sakarya Mahallesi’ndeki parti temsilciliği binasına yapılan iki saldırıyla ilgili yargı süreci tamamlandı. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve davayı takip eden CHP Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Av. Burcu Özer, dava sonucuyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Farklı zamanlarda gerçekleşen iki saldırının da failinin ceza aldığını dile getiren Burcu Özer, eylemlerin bir daha yaşanmaması adına hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olduklarını söyledi. Dava sürecinin sonuçlandığını ifade eden CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “04.09.2020 ve 08.04.2021 tarihlerinde Karesi İlçe Örgütümüze ait 1.Sakarya Mahallesi’ndeki CHP Mahalle Temsilciliğimize saldırılar oldu. Birincisinde dışarıda hem Türk bayrağına hem de partimizin bayrağına zarar verilmişti. İkinci saldırıda da camlarımız kırılmıştı, tüm bunları da kamera kayıtlarından öğrenmiştik. İkisi hakkında da yasal soruşturma başlatıldı. Bununla ilgili süreçler yarım da olsa tamamlandı.  İlk sonuçlar alındı. İlk saldırıyı yapan A.S adlı şahıs bir yıl hapisle cezalandırıldı bu cezanın 1/6 oranında indirilerek 10 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. İkinci saldırıya CHP Genel Merkezi de müdahil oldu. Bu müdahil sürecinde Av. Burcu Özer davayı takip etmişti” dedi.

İKİ ŞAHISA DA 10’AR AY CEZA

Dava sürecini CHP Genel Merkezi ve Karesi İlçe Başkanlığı’nın adına takip eden Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Av. Burcu Özer ise yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti: “ Karesi İlçe Başkanlığımızın 1. Sakarya Mahallesi’ndeki temsilciliğine yedi ay arayla gerçekleştirilen iki farklı saldırının hukuki süreci sonuçlanmıştır. Birinci olayda Türk bayrağını ve parti bayrağını kesen A.S hakkında mahkeme cezalandırılmasına karar vermiştir. Kesin olmayan mahkeme kararına göre TCK’nın 152.maddesinde 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve onaylanmıştır. İkinci olayda tüm manevi değerlerimize önce hakaret eden daha sonra eline aldığı taşla temsilciliğimizin camını kıran sanık Y.G hakkında mahkeme cezalandırılmasına karar vermiştir. Y.G hakkında daha önce verilen ertelenmiş kararlar açıklanmış ve bozulmuştur. Bu iki şahısın daha öncesinde sabıkası vardır” dedi

“SALDIRGANLAR EYLEMLERİNDE

PİŞMANLIK DUYMADILAR”

Bu tarz olayların bir daha tekrarlanmaması adına iki olayın hukuki sürecine ağırlık verdiklerini belirten Özer, “Bizim açımızdan üzücü olan taraf ise sanıkların ikisinin de yaptığı eylemlerden pişmanlık duymaması ve ilçe başkanlığımızın uğradığı maddi zararı gidermemiş olmalarıdır. Her ne sebeple olursa olsun maddi ve manevi değerlerimize yapılan saldırılara karşı hukuki mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Caydırıcı olması açısından da her iki şahıs hakkında da maddi ve manevi dava açacağız.  İki şahıs birbirlerini tanıyor. İnşallah bunun devamı gelmez. CHP olarak birleştirici, kucaklayıcı politika izliyoruz kişiler ceza alsın diye değil. Ancak bir yandan da  maddi ve manevi değerlerimiz zarar görmesin diye uğraşıyoruz. Bu eylemlerin tekrar edilmemesi için çalışıyoruz” dedi.