Balıkesir’de artan koronavirüs vakaları sonrasında önlemler sıklaştırıldı. Her gün katlanarak devam eden pozitif vaka sayısı sonrasında Vali Hasan Şıldak, vatandaşları evlerinden zorunlu olmadıkça çıkmamaları konusunda uyardı.

ŞEHİR MERKEZİ KIRMIZIYA BOYANDI

Balıkesir’de son 1 ayda patlama yapan koronavirüs vakaları korkutucu boyutlara ulaşmaya başladı. ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında adeta kırmızıya boyanan Balıkesir şehir merkezinde her gün yüzlerce pozitif vaka çıktığı belirtiliyor. Şehir Merkezinin yanı sıra ilçelerde de durum oldukça vahim.

İLÇELERDE VAKALAR PATLAMA YAPTI

İvrindi, Dursunbey, Susurluk ve Bandırma’da artan korona vakaları sonrasında hastanelerde uzun kuyruklar oluştu. Balıkesir Valiliği ise bölgede yoğunlaşan virüs vakaları sonrasında son 1 hafta 9 kırsal mahalleyi karantina altına alarak önlem çıtasını yükseltti.

HASTANEDE SORUNLAR BÜYÜYOR

Balıkesir’i bekleyen büyük bir sıkıntı ise Şehir Hastanesi’nde yaşanıyor. Kardiyoloji ve birkaç bölümün hastalarının başka illere sevk edilerek Covid- 19 cerrahi servisi yapılması salgının büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Hastanede çalışan personeller vakaların son 1 haftada patlama yaptığını belirtti.