Altıeylül Belediyesi, Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde Balıkesir Üniversitesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak protokol imzalayarak Çocuk Üniversitesi’nin çalışmalarına başladı.

Altıeylül Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi, son Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla açılarak başta Altıeylül olmak üzere tüm Balıkesir’in hizmetine sunulmuştu. Altıeylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde kurduğu birimler ile de sunduğu hizmetin kalitesi her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Son olarak Çocuk Üniversitesi için çalışmalarını hızlandıran Altıeylül Belediyesi, Çocuk Üniversitesi için Balıkesir üniversitesi ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle resmen çalışmalara başladı. Çocukların normal eğitimlerinin yanında kendilerini geliştirerek geleceğe hazırlanabilecekleri Çocuk Üniversitesi’nde Balıkesir Üniversitesi’nden akademisyenler ve öğrenci toplulukları ile birlikte Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilmiş uzman eğitimciler de çocukların gelişimi için gerçekleştirilecek eğitimlere katılarak Çocuk Üniversitesi’nin kadrosunda yer alacak.

PROF. DR. İLTER KUŞ “ÜNİVERSİTE-ŞEHİR BÜTÜNLEŞMESİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Balıkesir Üniversite’si olarak üniversite-şehir bütünleşmesine önem verdiklerini dile getiren Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş “Bugünkü imzaladığımız protokolle yeni bir çalışmaya inşallah başlamış olacağız. Çocuk üniversitesi adı altında yine üniversiteyle Altıeylül Belediyemizin ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katılımıyla ve yine Altıeylül Belediyemizin sınırları içerisinde bir çalışmaya başlamış olacağız. Bu anlamda şehrimizdeki çocukların normal eğitim öğretimlerinin yanı sıra merkezimizde yetişmeleri ve kendilerini geliştirmeleri için kurulan bu çocuk üniversitesinde üniversitemizde çalışan değerli hocalarımız, akademisyenlerimiz destek verecekler. Yine öğrenci topluluklarımızda görev yapan öğrenci kardeşlerimiz yine bu merkezde çocuklarımızla bir araya gelecekler. Bu projenin çok anlamlı ve faydalı olduğunu düşünüyorum. Bir kez daha desteklerinden dolayı Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Hasan Avcı’ya teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ÇETİN KEREN “HAYIRLARA VESİLE OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Güzel bir iş birliğine hep birlikte imza attıklarını söyleyen Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin

Keren “İnşallah Çocuk Üniversitesi ile Altıeylül’de bulunan öğrencilerimizin eğitimsel gelişimlerine katkıda bulunmak, onların kabiliyetlerini arttırmak, ilgi ve isteklerine göre en iyi şekilde yetiştirmek adına yaptığımız bu protokolün anlamlı olduğunu düşünüyorum. Altıeylül Belediyemiz ve Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Hasan Avcı’ya teşekkür ediyorum. Bizim her zaman eğitim anlamında yanımızdalar. Yapmış oldukları sosyal tesislerin kullanımında ve eğitimin ödüllendirilmesinde, Balıkesir Valiliğimizin yapmış olduğu BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında akademik başarıyı arttırma adına yapılan tüm çalışmalarda üniversitemiz ve Altıeylül Belediyemiz bizlere çok yardımcı oluyorlar. Biz de öğretmen camiamız ile birlikte eğitim fakültesindeki akademisyenlerimizle, öğrenci topluluklarıyla ilçemizde bulunan öğrencilerimize nasıl fayda sağlayabiliriz bunu düşünüyoruz. Bu aşamada da yapmış olduğumuz güzel protokolün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN AVCI “BALIKESİR’DE DAHA KALİTELİ BİR GENÇLİĞİ GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ”

Çocuklara ve gençlere yapmış olduğu yatırımlar ile geleceği planlayan bir vizyonu benimseyen Altıeylül Belediyesi, Çocuk Üniversitesi ile ileri görüşlü projelerine bir yenisini daha ekliyor. Şehri için değerli bir protokolü el birliği ile gerçekleştirdiklerini söyleyen tüm bu çalışmaların mimarı Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda devletimizin kurumlarıyla işbirliği içerisinde güzel çalışmalar yapmak için gayret sarf ediyoruz. Örneğin kütüphaneler yaptık. Yaptığımız bu kütüphanelerde Kültür Bakanlığımızın ve İl Halk Kütüphanemizin katkılarıyla gençlerimize çocuklarımıza katkı sunmaya çalışıyoruz. Sağ olsunlar üniversitemizden hangi konuda bir destek istesek bizleri yalnız bırakmadılar. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz de en çok protokol yaptığımız müdürlüklerden bir tanesi. Bugün yine burada kurduğumuz Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi içerisinde güzel bir birim olan Çocuk Üniversitemizi inşallah birlikte gerçekleştirmiş olacağız. İnşallah yaptığımız bu çalışmayla ilçemiz sınırları içerisinde yaşayan çocuklarımızı daha güzel yetiştirmek, onları yarınlara daha güzel hazırlamak. Özellikle üniversitemiz bünyesinde topluluklar var. Bu topluluklar çocuklarımıza güzel örnek olup mihmandarlık yapacaklar. Çok değerli gençlerimiz var. Bu değerli gençlerimizin yaptığı güzel çalışmaları da Çocuk Üniversitesi’ndeki çocuklarımıza örnek olup çığır açacak. Çocuklarımızın yarın üniversitede farklı noktalara gelebilmeleri için bugünden bu altyapının oluşmasına imkân verecek güzel bir çalışmayı yapacağız. Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müz de bünyesinde bu işle iştigal eden kaliteli yetişmiş arkadaşlarımız bizlere destek olacaklar. Gençliğe yapılan yatırım, bu ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. İnşallah bunun sonucunda Balıkesir’de daha kaliteli bir nesil, Balıkesir’de daha kaliteli bir gençliği görmeye başlayacağız. Yapmış olduğumuz bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah daha nice güzel protokollerde birlikte olmak dileğiyle” dedi.