AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, muhalefet ilçe belediyelerini 2022 bütçesi üzerinden eleştirdi. Muhalefet belediyelerinin 2022 yılı bütçelerinden hizmete aktarılan tutarların düşük, özel kalem ve diğer alanlara tutarın yüksek olmasına dikkat çeken Şahin, “ Muhalefet bütçeyi algıya, çalgıya ve yandaşa ayırmış” dedi.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, 2022 tahmini bütçeler üzerinden muhalefet belediyelerini eleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 800 milyon liralık bütçesinin yüzde 44’nü yatırıma ayırmasına rağmen muhalefet ilçe belediyelerinin bütçelerinde aslan payının özel kalem ve diğer giderlere ayrıldığını belirten Şahin,  “ İlimizdeki muhalefet belediyeleri hazırladıkları bütçe ile geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022’yi de polemik ve slogan ile geçireceğim benden hizmet beklemeyin diye şimdiden ilan ettikleri ibretlik bir belge olmuş. Nitekim İYİ Partili Susurluk Belediyesi’nin Yatırıma Ayırdığı Bütçe Payı %5 olarak belirlenmişken CHP’li Ayvalık %5, Balya %4, Erdek %9, Edremit %11, , Gönen %13, Bandırma %28, Gömeç %27, Manyas %24 Burhaniye %13 oranında bütçe payını yatırıma ayırmışlar. CHP’li Belediyelerin özel kalem bütçelerinin toplam bütçeye oranları büyükşehrin 6 katı. Büyükşehir Belediyesi’nin özel kalem bütçesinin toplam bütçeye oranı  %0,38’dir. Muhalefetin Belediyeleri Özel Kalem Bütçesinin toplam bütçeye oranı ise Ayvalık % 2.56, Balya %4.86, Bandırma %3.12, Susurluk %2,72, Manyas %2,47, Gönen %1,87, Edremit %1.68,  Gömeç %1,03 dir” dedi.

BANDIRMA’NIN ÖZEL KALEM

BÜTÇESİ BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOK

Muhalefet belediyelerinin hizmet bütçesiyle özel kalem bütçelerini karşılaştıran Şahin, “Susurluk Belediyesi yatırım bütçesi %5 ama Özel Kalem Bütçesi %3. Balya Belediyesi’nin yatırım bütçesi %4,8 ama Özel Kalem bütçesi % 3,4. Ayvalık Belediyesi’nin yatırım bütçesi %5 ama Özel Kalem bütçesi %2,5.  Balya ve Erdek Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü yok yerine Yazı İşleri Müdürlüğü var ki bütçelerinin oranı Yazı İşleri Müdürlüğü için dikkat çekici. Balya Yazı İşleri Müdürlüğü bütçesi %16.8, Erdek Yazı İşleri Müdürlüğü %9.92. Tabi bu arada Balya’nın yatırım bütçesi %4 Erdek yatırım bütçesi %9. Ayrıca, CHP’li Bandırma’nın Özel Kalem bütçesi 8 milyon 629 bin 810 lira Büyükşehir’in Özel Kalem bütçesi 7 milyondur ve Bandırma ilçesinin Büyükşehir’den daha büyük bir Özel kalem bütçesi olması dikkat çekicidir.

SUSURLUK BELEDİYESİ’NDEN

KIRSALA 3 BİN LİRA BÜTÇE

İYİ Partili Susurluk Belediyesi’ne de tahmini bütçe kalemleri üzerinden yüklenen AK Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, “Susurluk Belediyesi Özel Kalem’e 1 Milyon 202 bin lira kırsal hizmetlere sadece 3 bin lira ayırmış. CHP’nin İttifak Ortağı İYİ Partili Susurluk Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi 1 Milyon 202 bin lira iken Kırsal Hizmetler Müdürlüğü Bütçesi sadece 3 bin liradır.  Susurluk ilçesi 46 kırsal mahallesi olan bir ilçemizdir. Belediye Başkanı’nın Özel Kalem harcamaları için 1 Milyon 202 bin lira para ayıran Susurluk Belediyesi 46 Kırsal Mahallede 2022 yılında yapacağı Kırsa Hizmetler için sadece 3 bin lira para ayırması Vizyon ve Zihniyeti açıkça ortaya koymaktadır.  3 bin lira ile arabanıza benzin koysanız Susurluk’un 46 kırsal mahallelerini ziyaret bile edemezsiniz” dedi.