DEVA Partisi Balıkesir İl Başkanı Kemal Aydemir, geçtiğimiz günlerde Bursa’da büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen 1. Bursa Kongresi’ne katılım gösterdi.

Demokrasi şöleni olarak gerçekleştirilen kongrede 2 Liste yarıştı ve Mevcut İl Başkanı Serkan Özgöz Bursa İl Başkanı olarak seçildi. Genel Başkan Ali Babacan’ın katıldığı kongrede Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililer renkli görüntüler oluşturdu.

Kongrede partililere ve vatandaşlara hitap eden Babacan ‘’ Yıl 2015; Bulgaristan’da asgari ücret aylık 194 avro. Türkiye’de 425 avro. Bugün Bulgaristan’da 332 avroya çıkmış, Türkiye’deki asgari ücret 182 avroya inmiş. Şundan daha 8-10 sene önce, her ay on binlerce kişinin işsiz kaldığı, ekonomik krizin nefes aldırmadığı Bulgaristan’dan bahsediyoruz. Biz 400 avrolardan 180’lere gerilemişiz. Komşumuz bizden çok daha derin bir krizdeyken bize neredeyse iki kat fark atmış. Bizdeki akıl ve bilim dışı ekonomi uygulamaları başka bir ülkede yok. Geçtiğimiz gün Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi toplandı. Tarihimizde ilk kez, Avrupa Konseyi, Türkiye’ye karşı ihlal prosedürü başlattı. Yaptırım uygulayabileceğini söylemeye başladı. Neden? Bir vatandaşımızı haksız, delilsiz cezaevinde tutma inadı. Sebep bu. AİHM ‘Hukuku çiğniyorsunuz’ diyor, iktidar umursamıyor. İktidar, altında Türkiye’nin imzası olan sözleşmeyi ihlal ediyor. Altına imza atıp da uygulamayan ülkenin güvenilirliği olur mu?”

Kongre öncesi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve Genel Başkan Ali Babacan ile de bir araya gelen Aydemir kongre sonrası şu ifadelere yer verdi: ‘’Bugün güzel Bursa’mızda bir demokrasi şöleni yaşıyoruz. Kalabalık o kadar büyük ki kocaman salona giremeyen yüzlerce kişi de dışarıda bekliyor. Bakınız bu kalabalıklar bile artık bir değişimin şart olduğunu bize çok açık ve net gösteriyor. Vatandaşlarımız adeta sağlı sollu seri kroşe yumruk yemiş boksör gibi harap ve bitap düşmüş durumda. Zamlar, hayat pahalılığı halkımızın belini bükmeye devam ediyor.  Mevcut iktidar sahipleri gerek genelde gerekse yerelde masal okumaya devam ede dursunlar, vatandaşımız gerçekleştirilecek ilk seçimde iktidar sahiplerine tokat gibi cevap verecek.İşte DEVA Partimiz bugünler için kuruldu. Yoksulluk, pahalılık, adaletsizlik, hukuksuzluk bu milletin kaderi değil ve olmayacak. DEVA Partisi emaneti teslim aldığında çok kısa bir sürede sükûnet sağlanacak, sıkıntılar çözülecek, her şey rayına oturacak ve bir süre sonra da bolluk yaşanacak. Türkiye Konuşacak, derler DEVA Bulacak’’ dedi