Balıkesir’de dört yılda bir gerçekleştirilen esnaf ve sanatkârları oda seçimleri 2022 yılının ocak ayında başlayacak. 85 odaya kayıtlı 50 bin esnaf kayıtlı oldukları odaların yeni başkanı ve yönetimlerini belirlemek için sandık başına gidecek. Mart ayında sona erecek oda seçimlerinin ardından mayıs ayında Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Birliği(BESOB) seçimi yapılacak.

85 ODA 50 ÜYE

Balıkesir’de esnaf ve sanatkârlar odalarında seçim heyecanı başladı. Dört yılda bir gerçekleştirilen oda seçimleri 2022 yılının ocak ayında başlayıp, mart ayında sona erecek. Balıkesir il genelinde 85 odaya kayıtlı 50 bin esnaf yeni başkan ve yönetimleri belirlemek için sandık başına gidecek. Bünyesinde barındırdığı oda ve esnaf sayısıyla Türkiye’nin en büyük esnaf teşkilatlarından birine sahip Balıkesir’de oda seçimlerinin ardından mayıs ayında Birlik seçimi yapılacak.  Bircok odada seçimlerin kıran kırana ve çok adaylı geçmesi bekleniyor.

BALIKESİR’E YAKIŞIR GENEL KURULLAR OLACAK

Oda seçimlerinin takvimini belirlemek adına çalışma yürüttüklerini ifade eden BESOB Genel Sekreteri Hüseyin Saran, “Balıkesir’de 85 odaya kayıtlı 50 bin esnafımız kendi odalarının yönetimlerini belirleyecek. Oda sayımız yüksek olduğu için ocak ayında başlayacak seçimleri mart ayına kadar yayarak gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda bir esnaf şehri olan Balıkesir’e yakışır genel kurullar yapıp mayıs ayında da Birliğimizin seçimini yapacağız. Bu sürecin tüm esnafımıza ve sanatkarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.