Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından 70 milyon lira yatırım bedeliyle geçtiğimiz ay yapımına başlanan Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri yeni haliyle gençlerin fiziksel ve psikolojik gelişimine katkı sağlayacak. Kısa sürede yüzde 20’si tamamlanan dev projenin 2022 yılının yaz aylarında hizmete açılması bekleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların ve gençlerin spor yapmalarını sağlamak amacıyla 70 milyon lira yatırım bedeliyle projelendirdiği Ali Hikmet Paşa Spor Tesislerinin yapımı geçtiğimiz ay başladı. İçerisinde futbol sahasından, kapalı güreş salonuna, stretball-basketbol sahasından, kuru ve yansıma havuzuna, açık-kapalı tenis kortundan fitness salonuna kadar birçok spor branşına ait tesisin bulanacağı 127 bin metrekarelik spor kompleksi, 2022 yılının yaz aylarının başında gençlere hizmet verecek. Tesislere ayrıca doğal ve suni çim olmak üzere 5 yeni futbol sahası yapılacak.

70 MİLYON LİRA YATIRIM BEDELİ BULUNUYOR

Projenin detayları ve gidişatı hakkında bilgi veren AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “ AHP Tesisleri bu zamana kadar dört futbol sahasına uzun yıllardır küçük tadilat yapıldı. Bu arası şu an itibariyle sadece amatör futbol kulüplerine hizmet veriyor. Mevcut imkanlarıyla burası amatör sporculara yakışır bir nitelikten uzak.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, burayı yeni bir çehre kazandırmak için hazırladığı projesinin ihalesini yaptı. Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’ni komple yenileyip burayı sadece amatör futbol maçlarının yapıldığı yer olmaktan çıkaracağız. 127 bin metrekare bir alanda başlayan çalışmaların yüzde 20’si tamamlandı. İhalesi 68 milyon liraya tamamlanan proje diğer yatırımlarla birlikte 70 milyon lira yatırım bedeli buluyor. Proje tamamlandığında dört tane futbol sahasının bulunduğu tesisler farklı branşlarda da gençlere hizmet verecek spor kompleksine dönüşecek” dedi.

İÇİNDE YOK YOK!

Kompleksin içinde yer alacak spor tesisleri hakkında da bilgi veren Şahin, “ Mevcut 4 futbol sahasının yanına, 5 tane de yeni futbol sahası yapıyoruz.  Kapalı güreş salonu yapıyoruz. Balıkesir güreşin merkezi bir il ancak güreşler için yapılmış bir salonumuz yok. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu eksiği burada tamamlayacak. Bir adet yeni idari bina yapıyoruz. Mevcut idariyi binayı modern hale getiriyoruz. 2 tane çok amaçlı bina. Burada da A1-A2 ve A3 diye üç tane blok olacak. Bir tane fitness salonu olacak projenin içerisinde. 3 tane kafeterya olacak.  3 tane soyunma odası bulunacak. 4 tane depo üzerine tribün inşa edilecek. 2 tane suni, 1 tane doğal çim saha yapılacak. İki tane suni çim sahayı yenileyeceğiz. 2 tane açık 1 tane de kapalı tenis kortu, stretball ve basketbol sahaları yapıyoruz. Yansıma ve kuru havuz yapacağız.  Üç tane halı sahadan mevcut olan tesisler komplekse dönüşecek.  Proje başladı. Önümüzdeki yılın yaz aylarının başında açmayı düşünüyoruz” dedi.