Demokrasi ve Atılım Partisi Balıkesir İl Başkanlığı’nın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği İlçe Başkanları toplantısının 15.’si Burhaniye ‘de yapıldı. İl Başkanı Kemal Aydemir, İl Teşkilat Başkanı Soner Avcı ve İlçe Başkanlarının yüksek katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda, mevcut teşkilatlanma süreçleri ele alındı. Ataması yeni gerçekleştirilen Gönen ve Sındırgı İlçe Başkanları da toplantıda hazır bulundular.

Heyet, toplantı öncesi  Burhaniye sokaklarını arşınladı. Çarşı esnafını ziyaret etti, dükkanlara konuk oldu, dert dinledi, DEVASını anlattı. Ekonomik gelişmelerden oldukça etkilendiği gözlenen esnaf vatandaşlar, ağız birliği yapmışçasına artık mevcut iktidarın son kullanma tarihinin dolduğunu artık yeni şeyler söylemek gerekliliğini dile getirdi. Zamlardan oldukça etkilenen esnaf, girdi fiyatlarının artışı oranında, satış fiyatlarına zam yapamadıklarını zira zaten seyrek olan satışların böyle olması durumunda daha da düşeceğine dair endişelerinin olduğunu belirttiler. Esnaf ziyaretleri sonrası Burhaniye İlçe Başkanlık Binasına geçen heyet, toplantıyı burada gerçekleştirdi. İl Teşkilat Başkanı Soner Avcı’nın sunumu ile  İlçelerin 1 aylık performansları, teşkilat çalışmalarında yaşanan gelişmeler, verilen hedefler ve bu hedefler doğrultusunda ortaya konulan icraatların masaya yatırıldığı toplantı, değerlendirme ve yeni hedeflerin oluşturulması ile sonra erdi. Toplantı sonrası, 34 Mahallesinin tamamına Mahalle başkan ataması gerçekleştiren Ayvalık İlçe Teşkilatını temsilen Başkan Salih Oral Övüç’e plaket taktimi yapıldı.

İl Başkanı Kemal Aydemir, toplantının hemen akabinde söz alarak şunları söyledi ‘’Gün geçtikçe büyüyen, büyüdükçe birbirine kenetlenen çok özel bir teşkilata sahibiz. Bugün burada İlçe Başkanları Toplantımızın 15.sini gerçekleştiriyoruz. Bakınız biz bu işi çok ciddiye alıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunları Devletin sevk ve idaresini Siyaset kurumuna vermiş. Maalesef Siyasetin sicili ülkemizde çok iyi değil. Siyaset  deyince ‘’kirli’ ’nitelendirmesi akla geliyor. Biz bu algıyı değiştirmeye geliyoruz. Halkımız; İşin ehli, uzman kadrolar ile  siyasetin doğru dürüst, sözünün eri kişiler tarafından da yapıldığını DEVA Partisi sayesinde görecekler. Toplantı öncesi Esnafımızı ziyaret ettik. Döviz kurlarındaki yükselmeler, toplumun her kesimini zora soktuğu gibi esnafın da belini bükmüş durumda. Nasıl bükmesin? dayanacak güç mü kaldı Allah aşkına? Vatandaşlarımıza reva mı? Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Bakın biz kırsalı da çok sık ziyaret ediyoruz. Artık vatandaşın söyleyecek sözü kalmamıştır. Asgari geçim şartlarını sağlayamayan milyonlar var. Bu büyük bir garabettir. Bu durum mevcut iktidarın beceriksizliğidir, aymazlığıdır, yönetme becerisindeki zafiyetidir. Vatandaşlarımız bunu hak etmiyor. Dolar 10TL’yi görüyor, iktidar cephesinde çıt ses yok. Vatandaşına bu kadar duyarsız bir iktidar Cumhuriyet Tarihi boyunca görülmemiştir. Üzülüyoruz kahroluyoruz ama umudumuzu, ümidimizi asla yitirmiyoruz. Bizler Ali Babacan ve DEVA Kadrolarına sonsuz güveniyoruz. Koşulsuz biat sistemi yerle yeksan olacak yerine katılımcı, çoğulcu aklı selim demokrasi gelecek. Lütfen sizler de umudunuzu yitirmeyin. Hiç merak etmeyin. İşin ehli kadrolar iş başına geldiğinde, DEVA İktidar olduğunda bu kabustan uyanacağız. Daha güzel şeyler konuşacağız. Bizler, bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Çözüm DEVA’da…’’