3. Kent Konseyleri Sempozyumu; “Geleceğin Kentlerinde İşbirliği ve Dayanışma” temasıyla Balıkesir Kent Konseyi ev sahipliğinde, 18 – 21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Balıkesir Kent Konseyi; 18 – 21 Kasım tarihleri arasında “Geleceğin Kentlerinde İş birliği ve Dayanışma” ana temasıyla düzenlenecek olan 3. Kent Konseyleri Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. 25 akademik oturum, 100 sözlü bildiri sunumu, konferans, panel ve sosyal etkinlikleri içeren Sempozyum; 18 Kasım Perşembe günü Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da başlayacak. 350 kent konseyi başkanı ile 200’ye yakın akademisyenin yer alacağı Sempozyumda katılımcılıktan sürdürülebilir kalkınmaya, çevre ve iklim değişikliğinden göç olgusuna, kent kimliğinden kentler arasındaki dayanışmaya kadar tüm yönleriyle kent konseyleri ele alınacak. Konser ve sergilerin de yer alacağı Sempozyum kapsamında ayrıca “Belediye Başkanları Özel Oturumu” ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Devir Teslim Töreni gerçekleştirilecek.

5 BELEDİYE BAŞKANI KONUŞACAK

18 Kasım Perşembe günü saat 11.30’da Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel moderatörlüğünde “Geleceğin Kentlerinde İş birliği ve Dayanışma” temasıyla gerçekleştirilecek olan Belediye Başkanları Özel Oturumunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir konuşmacı olarak katılacak.

BALIKESİR KÜLTÜR ORKESTRASI GALA KONSERİ

Belediye Başkanları Özel Oturumunun ardından saat 14.00 – 15.30 arasında eş zamanlı olarak “Kent Yönetimi ve Karar Alma Mekanizmalarına Katılım”, “Sürdürülebilir Kalkınma ve Kent Konseyleri”, “Geleceğin Kentleri ve Kent Konseyleri”, “Çevre ve İklim Değişikliği”, “Kent Kimliği ve Kent Konseyleri”, “Pandemi ve Kent Konseyleri” oturumları gerçekleştirilecek. Program saat 20.30’da Avlu Kongre ve Kültür Merkezi Fatih Salonu’nda şefliğini dünyaca ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın’ın yapacağı Balıkesir Kültür Orkestrası Gala Konseri ile sona erecek.