Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıkladığı illere göre haftalık vaka sayılarında Balıkesir Türkiye’nin en çok vaka artışı yaşanan altıncı şehri oldu. Son haftalarda önlenemez vaka artışıyla dikkat çeken Balıkesir, 30 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında vaka sayısı 100 bin kişide 410,79’a yükseldi.

VAKA ARTIŞINDA ALTINCIYIZ

Balıkesir, son haftalarda COVİD-19 vakalarının önüne geçemiyor. Yaz ayının başında bitmesiyle birlikte vaka sayıları her hafta artan Balıkesir, COVİD vakalarının görüldüğü günden bu yana en yüksek vaka sayısına ulaştı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın paylaştığı son veride 30 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında Balıkesir’in vaka sayısı her 100 bin kişide 410,79’a yükseldi.  Balıkesir’in, bir önceki hafta vaka sayısı her 100 bin kişide 360, 64’tü.

“AŞILAMADA 8 SIRADAYIZ”

Türkiye’de altıncı en yüksek vaka artışının yaşandığı şehir olan Balıkesir, komşu illere göre anormal artışıyla öne çıktı.   Okulların açılmasının ardından vaka sayılarının artmaya başladığı Balıkesir’de aşılamada da yaz başındaki başarılı grafiğini ilerletemediği dikkat çekiyor. Balıkesir’in aşılamada yüzde 81,1 seviyelerinde seyrederken Türkiye’de bu alanda en başarılı sekizinci il konumunda. Balıkesir’de hızlı vaka artışı sonra birçok okulda sınıf karantinası uygulandı.