Mardin’deki Kayyum belediye başkanlığı döneminde Cumhuriyet tarihine geçen boyutlarda yolsuzluk yaptığı Sayıştay raporlarıyla belgelenen eski Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, bu kez de TBMM Genel Kurulu’nda sert tartışmalara sebep oldu. Muhalefet “Yaman tutuklansın” derken AK Parti “Soruşturma sürüyor, Yaman’a hesabı sorulacak” dedi

SÜRECİN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Muhalefet, yolsuzluklarıyla ülke gündemine gelen Mustafa Yaman’ın merkez valiliği görevinden bir an önce alınmasını ve tutuklanmasını istedi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da haksızlığa, hukuksuzluğa ve milletin hakkına tecavüze izin vermeyeceklerini belirtip soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

****************

En son görev yaptığı Mardin’de Kayyum Belediye Başkanıyken hukuksuz ve şaibeli icraatlarıyla belediyeyi milyarca lira zarara uğrattığı Sayıştaş raporlarıyla tespit edilen Balıkesir eski Valisi Mustafa Yaman’ın yolsuzlukları Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında tartışıldı. CHP ve HDP grupları Mustafa Yaman’ın yolsuzluklarının faturalarla ve Sayıştay raporlarıyla belgelenmesine karşın korunduğunu, Yaman’ın bir an önce merkez valiliği görevinden alınarak tutuklanması gerektiğini belirtti. Muhalefetin eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da Mustafa Yaman hakkında soruşturma ve disiplin sürecini yakından takip ettiklerini, süreç tamamlanınca gereğinin yapılacağını kaydetti.

ÖZEL: “BİR KAYYUMUN YAPTIĞI HIRSIZLIĞIN

5 DAKİKAYA SIĞMADIĞINI İLK DEFA GÖRÜYORUM”

Balıkesir eski Valisi Mustafa Yaman’ın Mardin’de kayyum Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde karıştığı yolsuzlukları TBMM kürsüsünden paylaşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  “11 yıldır milletvekiliyim, kürsüye gelir giderim. Bir kayyumun yaptığı hırsızlığın 5 dakikaya sığmadığını, nefes nefese okunduğunda 7 dakikada zor bittiğini ilk defa görüyorum. İnanmayanlar için ben buraya faturaları koyacağım. Mardin esnafının hangi bakanlara ne verdiği açıklansın. Sen bu kayyumu atandın, mızrak çuvala sığmayınca nasıl oluyor da bu kayyım merkezde görev alıyor. Bakana hediye veriyorum diye millete fatura kesenler bir ordunun yiyemeyeceği kadar yemek faturalarıyla harami düzeni kuruldu” dedi.

AK PARTİLİ ÖZKAN: “KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Muhalefetin Mustafa Yaman eleştirilerini yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, soruşturma sürecinin tamamlanmasını beklediklerini vurguladı. Konunun takipçisi olduklarını, milletin hakkına tecavüz eden her kim olursa olsun gereğini yapacaklarını belirten Özkan, “ AK Parti kuruluşundan bu yana yolsuzluklar, yasaklar ve yoksullukla mücadeleyi siyasetinin merkezi haline getirmiş bir partidir. Bugün bir grup önerisi konuşuluyor ve biz asla bu ülkede hukuksuzluğa, yanlışa ve vatandaşlarımızın hakkına hukukuna tecavüz eden hiçbir kamu görevlisini savunmadık ve bunun da yargısal ve disiplin süreçlerinden korunmasına müsaade etmeyiz. Şu anda 4488 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri hakkındaki kanun çerçevesinde ilgili kayyum hakkında soruşturmalar devam etmektedir. Bütün iddialar, bütün hukuksuzluklar yanlışlar ve Sayıştay’ın tespit ettiği bütün bilgi ve belgeler soruşturma kapsamında takip eden süreçlerdir. Böyle bir soruşturma süreci tamamlanmadan üzerinin kapatılması dosya tekamül etmeden böyle yargısal bir süreci başlatmak elbette mümkün değil. Önce süreç tamamlanır; haksızlık, hukuksuzluk, milletin hakkına tecavüz eden ne kadar iş ve eylem varsa tespit edildikten sonra yine bu konu yargının önüne çıkartılır. İlgili Mustafa Yaman hakkında 4488 Memurlar ve Diğer Kamu Görevlileri hakkındaki kanun çerçevesinde hem de kendi kurumundaki disiplin soruşturması devam etmektedir, her iki soruşturma da AK Parti grubu olarak takipçisiyiz.