Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) 2021 yılında Balıkesir ve Çanakkale için E-Ticaret yöneticisi yetiştirmek amacıyla “Güney Marmara E-Ticaret Atölyesini” hayata geçiriyor.

GMKA; Balıkesir ve Çanakkale’de faaliyet gösteren, ürünlerinin satışını internet üzerinden gerçekleştirmek isteyen ve e-ticarete başlamayı hedefleyen firmaları, firmaların tanıtım ve pazarlama sorumluları ile iş geliştirme departmanı uzmanlarını, firmaların dış ticaret, e-ticaret departmanı yetkilileri ve sorumlularını, e-ticaret alanında işini büyütmek isteyen işletme sahiplerini ücretsiz olarak verilecek olan e-ticaret atölyesine bekliyor.

Atölyenin programı Balıkesir için 2-3-4-5-6 Kasım 2021 (1.Hafta)
11-12-13 Kasım 2021 (2. Hafta) olarak; Çanakkale için 16-17-18-19-20 Kasım 2021 (1. Hafta) 25-26-27 Kasım 2021 (2. Hafta) olarak düzenlenecek.

Alanında uzman eğitimciler tarafından atölye formatında toplam 8 gün / 48 saat olarak eğitim verilecek eğitimde e-ticarete giriş, e-ticaret yazılım altyapısı, e-ticaret entegrasyonları, müşteri ilişkileri, e-ihracat temel bilgiler ve pazar analizi, e-ihracatta lojistik, gümrükleme ve iade süreçleri, pazaryerlerinde satış, dijital pazarlama, uluslararası marka ve patent süreçleri, e-ticaret hukuku, e-ihracat devlet teşvikleri konuları ele alınacak, vaka çalışmaları ve uygulamalar gerçekleştirilecek. Atölyeye (30 Balıkesir, 30 Çanakkale) olmak üzere 60 firma kabul edilecek ve her firmadan e-ticaret uzmanı olarak yetiştirilmek üzere görevlendireceği 1 kişilik katılım olacak. Eğitim yerleri ve saatleri kayıt yaptıranlara GMKA tarafından duyurulacak.